Pori Bearsin päävalmentaja Klaus Alinen

Tulevalla kaudella myös farmiyhteistyötä tehdään Pirkkala Spartansin ja Vaasa Royalsin kanssa.

Pori Bears valmistautuu amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonaan kaudelle 2019. Joukkuetta ja valmennusta on rakennettu syksyn ja talven ajan ja palaset alkavat loksahdella kohdalleen kauden lähestyessä. Uuden valmennustiimin ja tiiviin seurayhteistyön kautta Satakuntaan rakentuu kilpailukykyinen joukkue kovatasoiseen 1. divisioonaan.

Klaus Alinen aloittaa päävalmentajapestin edustusjoukkueessa maaliskuussa 2019. Aikaa joukkueen valmistamiseen tulevaan kauteen on siis hyvin. Alinen vastaa joukkueen kokonaiskoordinoinnin lisäksi erityisesti hyökkäyspelistä. Tässä hänellä toimii apuvalmentajina Teemu Niemelä, Antti Kokkila ja pelinrakentajaksi Yhdysvalloista toukokuussa saapuva kokenut Craig Maynard. Puolustuksen valmentajana toimii Kimmo Mattila apunaan Joakim Salo sekä britti Dominic Olney, joka pelaamisen ohella auttaa takakentän ja laitahyökkääjien valmennuksessa. Puolustuksen osalta valmennustiimiin haetaan vielä yhtä lisähenkilöä. Klasu on valmentanut viime vuosina Bearsin U15-ja U17-juniorijoukkueita sekä ollut mukana U19-maajoukkueen pelipaikkavalmennuksessa. Alinen tunnetaan suomalaisena NFL-pioneerina. Hän kuului Atlanta Falconsin practise squadiin kaudella 2006. Hän on toiminut Pori Bearsin hyökkäyksen valmentajana 1.divisioonakaudella vuonna 2012. Klasun tunnelmista ja paluusta myöhemmin henkilökuvassa.

Maynardin ja Olneyn lisäksi Bears hankkii vielä yhden ulkomaalaisvahvistuksen, josta tiedotetaan myöhemmin. Joukkueen kokoonpanoon tulee pelaajia myös farmiyhteistyön kautta. Vuoden 2018 lopussa perustetun Pirkkala Spartansin kanssa on sovittu farmiyhteistyöstä, jonka kautta Bearsin riveissä nähdään Spartansin kokeneempaa pelaajistoa. Spartan osallistuu 7vs7-sarjaan tulevalla kaudella, joten myös Bearsin uusilla aikuistpelaajilla on mahdollisuus saada pelikokemusta Spartansin riveissä. Toinen farmiyhteistyö rakentuu Vaasa Royalsin kanssa. Royalsin luovuttua omasta kakkosjoukkueesta tulee Royals hakemaan peliaikaa omille U20-pelaajille Bearsin riveistä 1. divisioonassa. Bearsin oman edustusjoukkueen pelaajarungon koostuessa 30 pelaajasta saadaan yhteistyöllä aikaan laaja pelaajarinki sekä hyvää kilpailua pelipaikoista ja kehittymisalusta kaikkien joukkueiden pelaajille. Toki myös kilpailukykyinen joukkue 1. divisioonaan tavoittelemaan paikkaa Spagettimaljasta.

Bearsin kausi alkaa 25.-26.5. vierasottelulla Uudenmaan Crusadersia vastaan.

Bearsin runkosarjan kotiottelut Urheilukeskuksen tekonurmella!

Su 2.6. vs. Kotka Eagles 17.00

Su 7.7. vs. United Newland Crusaders 17.00

Su 21.7. vs. Mikkeli Bouncers 17.00

Su 4.8. vs. East City Giants 17.00