Pori Bearsin päävalmentaja Teemu Niemelän yhteenveto joukkueen alkukauden tilanteesta juhannustauolle siirryttäessä:

”Pori Bears – 2. divisioonan alkupuoliskon hallitsija!

Pori Bears on ollut suvereeni amerikkalaisen jalkapallon kotimaisessa 2. divisioonassa, kun runkosarjasta on pelattu puolet. Porilaiset ovat voittaneet kaikki vastustajansa mykistävällä maalierolla 174-23. Mikkelin Bouncersin, Helsinki Wolverinesin ja Lohja Lionsin Bears on voittanut suurella maalierolla. Ottelussa Jyväskylä Jaguaareja vastaan Bears joutui tiukoille, mutta voitti lopulta potkumaalilla 10-7, oltuaan alussa tappiolla.

Bearsin alkukauden takuumiehiä ovat olleet ensinnäkin britti Dominic Olney ja irlantilainen Finn Kearns, jotka tuotiin kapean rungon täsmähankinnoiksi. Olney on häärinyt vakuuttavasti pelinrakentajana ja Kearns laitahyökkääjänä. Molemmat ovat melko vakituisesti pelanneet myös puolustuksen takakentällä. Ensimmäisessä ottelussa Kearns teki huikeat seitsemän touchdownia ja Olney heitti näistä kuusi. Muissa otteluissa myös muut pelaajat ovat päässeet hyvin tulostaululle kun mm. Ville Kettunen ja niin ikään kahteen suuntaan raatava Joni Kotro ovat olleet tehokkaita. Linjamiehet ovat niin ikään raataneet kahteen suuntaan pelistä toiseen.

Tunnusomaista Bearsin ja myös pääosin muidenkin vastustajien, alkukaudelle on ollut kapea rosteri. Vain Wolverines on pystynyt juoksuttamaan vastaan ns. täyden miehistön. Bearsilla on parhaimmillaankin ollut kokoonpanossa vain 19 pelaajaa, kun edellisillä kausilla on kokoonpanossa pääosin ollut 25 – 35 pelaajaa. Tämä ei kuitenkaan ole näkynyt peliotteissa, vaan pelaajat ovat saaneet runsaasta peliajasta intoa ja näyttämisenhalua pelaamiseensa. Tätä taustaa vasten alkukauden suoritus hakee vertaistaan.

Toki on tiedossa, että toisella kierroksella asetelmat helposti muuttuvat ja pelien tiimellyksessä pienet erot suuntaan tai toiseen näkyvät helposti myös tulostaululla. Tosiasia lienee myös se, että muutkin joukkueet kohentavat otteitaan kauden edetessä. Bearsin etu on ollut rungon kapeudesta huolimatta verraten kokenut pelaajisto. Bearsissa myös uskotaan, että muutamia pelaajia saadaan lisää heinä-elokuussa.

Sarja jatkuu Bearsilla Mikkelissä la 7.7. Vastus on heti kova, sillä Mikkeli voitti viidellä kuopiolaisella vahvistetun Jaguaarit juuri ennen juhannustaukoa. Bouncers vaikuttaa saaneensa siis rivit järjestykseen ja se tarkoittaa Porin Karhuille hikistä puhdetta.

Mikäli maailma ei täysin kierähdä paikoiltaan – tullaan Bears näkemään pudotuspeleissä ja loppukauden teemana on päästä iskukykyisenä välierästä finaaliin ja voittaa Rautamalja Poriin. Viimeksi Rautamalja matkasi Poriin 2011, kun Bears kukisti 2. divisioonan finaalissa Sipoo Bulldogsin.